Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FBI Cleveland’daki Bitcoin Dolandırıcılarına Karşı Uyarıyor

Federal Soruşturma Bürosu (FBI), ABD’nin Cuyahoga ilçesinde yaşanan Bitcoin dolandırıcılıklarının önüne geçebilmek için harekete geçti. Yetkililer, bölgede dolandırıcılıklara karşı kurulmuş ekiple iş birliği yapacak.

Telefon dolandırıcıları, insanlardan para alabilmek için Bitcoin ATM’lerini kullanmaya başladılar. FBI, insanları bu gibi durumlardan koruyabilmek için ATM’lere afiş asmaya başlayacak.

Birinden 9.000 dolar istediler

Cleveland’daki yerel haber kaynağı News5’ın haberine göre dolandırıcılar, insanları arayıp çocuklarının taklidini yapıyorlar. Ardından, araba kazası geçirmiş veya kefalet parası lazımmış gibi davranıp para istiyorlar.

Shaker Heights’ta yaşayan bir adam, kendisini böyle bir dolandırıcının aradığını ve oğlunun sesini taklit edip onun gibi konuştuğunu söyledi.

Adamın oğlunu taklit eden dolandırıcı, kendisinden 9.000 dolar toplayıp, bunu bir Bitcoin ATM’siyle belli bir adrese yollamasını talep etti.

FBI uyarı afişleri asmaya başlayacak

Bitcoin ATM’sini kullanmak için bir dükkana giren adam, dükkan sahibinin uyarısı sayesinde durumun farkına vardı. Gelecekte durumun farkına varamayan mağdurlar için uyarı afişleri asılmaya başlayacak.

Cleveland’da görev alan Vicki Anderson adlı bir FBI ajanı, Bitcoin dolandırıcılarına para kaptıran insanlarla ilgili şunları söyledi:

“Maalesef o para dolandırıcılara bir kez gitti mi, parayı geri almak neredeyse imkansız. Bu yüzden yapabileceğimiz en iyi şey, paranın gönderilmesini önlemek.”

FBI, bu sebeple bölgedeki uzmanlarla iş birliği yapıp ATM’lerin üstüne uyarı afişleri asmaya başlayacak.

Bu afişlerde, kamu görevlilerinin vatandaşlardan para talebinde bulunmayacağı, Bitcoin ile yapılan işlemlerin geri alınamadığı ve şüpheli durumların yetkililere bildirilmesi gerektiği belirtiliyor.

bitcoin-cleveland-fbi-atm-scam-min

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!