Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fed Başkanı Kongre’de Kripto Para ve Dijital Para Konusunu Görüştü

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, kripto paralar ve dijital paralar hakkında konuştu.

Politico tarafından aktarılan bilgilere göre Jerome Powell, yakın zamanda Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesindeki Demokrat temsilciler ile bir araya geldi ve stablecoin mevzuatını yorumladı.

Kripto para yatırımcıları, piyasaya girip çıkarken büyük ölçüde stablecoinleri kullanıyor. Toplamda 138 milyar dolar değeri olan stablecoin pazarı, ABD’de henüz tam anlamıyla düzenlenmiş değil.

Finansal Hizmetler Komitesi, geçen yıl stablecoinlerin geleneksel finansal şirketlerle aynı kapsama alınmasını öngören bir tasarıyı onaylamıştı. Ancak tasarı, meclisten tam onay almış değil.

Fed Başkanı Powell, toplantı sırasında “Stablecoinler için bir çerçeveye ihtiyacımız var.” dedi ve bu alanda yapılan çalışmaları “çok desteklediğini” belirtti. Powell ayrıca sürecin sonuna “yaklaştıkları için memnun olduğunu” ekledi.

Stablecoinlerin yanı sıra merkez bankası dijital paraları (CBDC) hakkında konuşan Powell, “Eğer bir CBDC’miz olacaksa Kongre’nin bunu yetkilendirmesi gerekiyor. Biz bunun destekçisi değiliz ancak CBDC’yi Kongre’ye önerme konusunda da bir karar vermedik.” dedi.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!