Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FED; Bitcoin İşlem Hacminin Üç Katı Kadar ‘Para’ Basacak

İtibari para sisteminde paranın arz kısıtlığının artık iyice ortadan kaybolmaya başlaması ve parasal genişleme politikalarının son sürat devam etmesi, aslında Bitcoin ve kripto para yatırımcılarının ilgisini ciddi oranda çekiyor.

Temel mantığı arz kısıtlılığı üzerine olan ve dünyadaki mevcut sistemin aslında tersine bir felsefeye sahip olan Bitcoin, bir yandan hard money olma amacını taşırken, öte tarafta da FED başta olmak üzere merkez bankaları, çok ciddi oranlarda para basmaya devam ediyorlar.

FED’in Yeni Yıl Hediyesi: 425 Milyar Dolar

Amerikan Merkez Bankası FED, bir açıklama yaptı ve kurumun yeni yılda toplamda 425 milyar dolarlık bir para basacağı belirtildi.

Bu rakam, kıyas açısından bakacak olursak, lider kripto para birimi Bitcoin’in toplam market hacmi olan rakamın neredeyse üç katı.

FED, bilindiği gibi daha önceki dönemlerde de, çok ciddi oranda para basmış ve bunun yan etkilerinin gelecekte görüleceği iddia edilmişti.

Merkez bankalarının bu denli bir mantaliteye sahip olduğu bir ortamda, Bitcoin maksimalistlerine göre ise bu durum, BTC’ye çok büyük bir ilgi doğuracak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment