Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FED Başkanı Açıkladı: Dijital Dolar Fikrini Değerlendiriyoruz

ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell, dijital dolar fikrini değerlendirdiklerini söyledi.

Dijital Dolar Çalışmaları

Günümüzde İngiltere, Kanada, İsveç gibi ülkeler dijital merkez bankası paraları ile ilgili kapsamlı çalışmalar yapıyorlar. Ayrıca Çin gibi ülkeler kendi dijital paralarını çoktan geliştirmeye başladılar.

ABD Merkez Bankası Powell, Kongre’ye verdiği demeçlerde bu konuya değindi. Powell, dünyadaki gelişmeleri yakından takip ettiklerini ve FED olarak bu konuyu araştırdıklarını söyledi. İsveç gibi Kuzey Avrupa ülkelerindeki nakit para kullanımının gitgide azaldığını söyleyen Powell, bu bağlamda bu ülkeleri ABD ile bir tutmanın doğru olmayacağını vurguladı.

Powell’in açıklamalarına göre FED’in şu an için dijital para konusunda acele etmesine gerek yok. Ancak FED yine de dijital paralarla ilgili oldukça “yoğun bir çalışma” yürütüyor. Powell konu hakkında yaptığı açıklamalarda bu tarz dijital paraların tam olarak ne gibi avantajlar sağlayacağını anlamaları gerektiğini söyledi.

Özellikle sosyal medya devi Facebook’un Libra adlı dijital para projesine değinen Powell, bu projeyi de yakından takip ettiklerini söyledi. Öyle ki kendisinin açıklamalarına göre FED’in dijital para çalışmalarını hızlandırma sebeplerinden biri Facebook oldu.

U.Today tarafından aktarılan bilgilere göre FED’in şu an için dijital dolar projesiyle ilgili somut bir adımı yok. FED, kendi dijital parasını geliştirmeden önce   bu konuda daha fazla bilgi sahibi olmak istiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment