Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fed Faiz Kararı Bitcoin’i Nasıl Etkileyecek? Baş Stratejistten 50 Baz Uyarısı

Bu hafta, piyasalarda nadir görülen bir belirsizlik dönemi yaşanacak. Tüm gözler, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz indirimi kararı üzerine odaklanmış durumda.

Bu belirsizlik, Bitcoin’in (BTC) fiyatındaki yükselişin duraksamasına yol açtı. Fed’in 18 Eylül 2024 Çarşamba gününde faiz indirimi açıklaması beklenirken, bu kararın kripto para piyasası dahil olmak üzere riskli varlıkları destekleme potansiyeli bulunuyor.

Ancak yatırımcılar faiz indiriminin boyutu konusunda ikiye bölünmüş durumda. Fed fon vadeli işlemleri, yüzde 50 ihtimalle 25 baz puanlık (bps) bir indirimle faizlerin yüzde 5-5,25 aralığına düşmesini bekliyor. Aynı zamanda, yüzde 50 oranında daha büyük, 50 bazlık bir indirimle faizlerin yüzde 4,7-5 aralığına inme ihtimali de gündemde.

Ziraat Yatırım’ın raporunda Fed faiz kararının piyasalar için önemi vurgulandı. Raporda, “İşgücü piyasasındaki yavaşlama ve enflasyondaki düşüş, Fed’e faiz indirimi için alan yaratırken, geçen hafta açıklanan veriler de Fed’in faiz indirim döngüsüne daha normal bir başlangıç yapmasına imkan tanıdı. Fed’in bu haftaki toplantıda 25 baz faiz indirimi yapması bekleniyor.” dendi.

Fed’in indirim kararı Bitcoin’i etkileyebilir

Bu belirsizlik nedeniyle Bitcoin, son düşük seviyelerinden 60.660 dolardan 58.700 dolara geriledi. Bannockburn Global Forex’in baş stratejisti Marc Chandler, 50 bazlık bir indirimin piyasa için panik sinyali olabileceğini ve riskli varlıklara talebi azaltabileceğini ifade ediyor.

Analistler, Fed’in faiz kararı sonrası piyasalarda büyük bir volatilite bekliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!