Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FED Faiz Kararı Öncesi Bitcoin’de Sarsıntıya Dikkat: QCP Beklentilerini Paylaştı

Kripto para analiz firması QCP Capital, 23 Temmuz tarihine ilişkin bir piyasa raporu yayınladı.

QCP Capital 23 Temmuz tarihinde Telegram üzerinden bir kripto para piyasa raporu paylaştı. Raporda makroekonomik yapıya ve kripto para piyasasının olası tepkilerine yer verildi.

Bu akşam TSİ 21.00’da açıklanacak ABD faiz kararının piyasa için ciddi bir şok etkisi yaratmayacağını dile getiren analistler, indirim veya artırım beklemediklerini ve FED’in faizi çok büyük olasılıkla sabit tutacağını dile getirdi.

Bununla birlikte FED faiz kararı öncesinde yüksek bir volatilite olabileceğini söyleyen QCP, Powell’ın basın toplantısına dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. Söz konusu toplantı TSİ 21.30’da bugün gerçekleyecek.

Analistler Bitcoin’in 62 bin 70 bin dolar aralığında seyretmeye devam edeceğini vurguladı:

Bu akşamki FOMC öncesinde volatilitenin artmasını bekliyoruz. Bir kesinti beklemiyoruz ve Powell’ın açıklamasına ve sonrasına daha fazla önem veriyoruz. Temel durumumuz Eylül ve Aralık aylarındaki 1 kesim içindir. Kripto dahil tüm varlıklarda riskten kaçınma hareketlerini tetikleyecek mevcut beklentilerden sapma konusunda ihtiyatlı olmaya devam ediyoruz. Böyle bir senaryo, Federal Rezerv’in artan ekonomik zorluklara ilişkin algısını gösterebilir.

Ethereum nihayet pozitif

Spot Ethereum ETF’leri hakkında konuşan QCP, ilk gün pozitif seyrin ardından gelen 3 günlük çıkışların nihayet son bulduğunu hatırlattı. Son olarak 30 Temmuz günü 33,7 milyon dolarlık net giriş görülmüştü.

Bu durumu bir geri dönüş sinyali olarak yorumlayan analistler, yine de önümüzdeki 2 haftada boyunca Grayscale’in ETHE’den çıkışlarının devam edeceğini öngördü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!