Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fed, Kripto Para Şirketleriyle Çalışan Bankaya İhtarname Gönderdi: İşte Detaylar

ABD Merkez Bankası (Fed), kripto para sektörü ile bağlantıları olan United Texas Bank’a ihtarname gönderdi.

Fed tarafından yapılan açıklamaya göre Dallas merkezli bankanın kripto para kullananlar dahil olmak üzere müşterileriyle olan ilişkisinde ve risk yönetiminde “ciddi eksiklikler” olduğu tespit edildi.

Fed, United Texas Bank’i Mayıs 2023’te incelemeye başladı ve bankanın yönetim kurulu ile kıdemli düzeydeki yöneticilerinde de bir denetim eksikliği olduğunu gördü.

Fed, “Yapılan inceleme, yabancı bankacılık ve sanal para birimi müşterileriyle ilgili olarak, özellikle risk yönetimi ve kara para aklama karşıtı (“AML”) yasalarına, kurallarına ve düzenlemelerine uyum konularında önemli eksiklikler tespit etti” dedi.

United Texas Bank, bu incelemelerin ardından Banka Gizliliği Yasası (BSA) ve kara para aklama karşıtı programını güçlendirmek için adımlar attı.

Yönetim kurulunun BSA/AML gerekliliklerine uyumun güçlendirilmesi için bir plan sunması ve müşteri durum tespit programında değişiklikler yapmasını gerektiren bir plan hazırlaması gerektiği ifade edildi.

Kripto para şirketleriyle çalışıyordu

Texas bankası, daha önce Stellar Foundation ve Circle’ın USDC’si ile çalışmıştı. 2021’de MoneyGram, kullanıcıların yerel para birimlerinde kripto ödemeleri alabilmesi için Stellar ile iş birliği yaptı.

MoneyGram ağı, USDC işlemlerinin gerçekleşmesi için Stellar blockchain’ine entegre edildi ve United Texas Bank, Circle ile MoneyGram arasında bir mutabakat bankası olarak görev yaptı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!