Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FED Politikaları Bitcoin’i Nasıl Etkiliyor?

Finans uzmanı Craig Hemke, ABD Merkez Bankası’nın son zamanlarda aldığı kararların altın ve kripto para piyasalarını doğrudan etkilediğini düşünüyor.

FED Politikaları

Craig Hemke kısa süre önce RT’ye bir röportaj verdi ve son zamanlarda küresel piyasalarda yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. Hemke röportaj sırasında FED’in aldığı bazı kararlardan bahsetti ve bunların altın ve kripto para piyasalarını etkilediğini söyledi.

Altın bu yıl genelinde yüzde 20, Bitcoin ise yüzde 200 oranında değer kazanmış durumda. Hemke gibi isimlere göre bunun başlıca sebepleri arasında küresel piyasalardaki değişimler geliyor. Kendisi FED’in son zamanlardaki kararları hakkında şu yorumu yapıyor:

“Bu yıl 2010’u anımsatmaya başladı. FED ekonomik resesyonun başladığı o dönemlerde faiz oranları artırmıyor, azaltıyordu. Altın piyasası negatif faiz oranları sayesinde 2010’dan bu yana sergilediği en iyi performansı sergiliyor. Şimdi gümüş piyasasının da hareketlendiğini görüyoruz.”

FED Eleştirisi

Hemke tarafından yapılan bu yorumlara ünlü ekonomist Ron Paul da katılıyor.

Uzun süredir FED’i eleştiren Paul geçtiğimiz günlerde yeni bir açıklama daha yaptı. Kendisi sosyal medya üzerinden paylaştığı gönderide şu yorumu yapıyor:

”Merkez Bankası ortadan kalkmalı. Yoktan para yaratıp bizim kazançlarımızın değerini, alım gücümüzü düşürüyor. Faiz oranlarını manipüle ederek ekonomik balonların önünü açıyor.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment