Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FED Sonrası Bitcoin Fiyatı Yeniden Yükselişe Geçti: İşte O Açıklamalar!

ABD Merkez Bankası’nın (FED) dün akşam faiz kararını açıklamasının ardından başkan Powell’in ifadeleri Bitcoin fiyatında yükseliş getirdi. 

FED TSİ 21.00’de faiz kararını sabit bıraktığını açıklamıştı. Karardan yaklaşık 30 dakika sonra FED Başkanı Jerome Powell açıklamalarda bulunmuş ve Bitcoin dahil olmak üzere tüm piyasalarda yükselişi tetiklemişti.

Ekonominin büyük bir ilerleme kaydettiğini belirten Powell, enflasyonun hala çok yüksek olduğunu kaydetti. FED Başkanı, enflasyonun düşürülmesinde sağlanan ilerlemenin henüz garanti bir yöntem olmadığını ve sonucun ne olacağının belli olmayacağını ifade etti.

İşgücü piyasasının halen sıkı kalmaya devam ettiğini söyleyen Powell, istihdam ve enflasyon hedeflerine ulaşmaya yönelik risklerin dengelendiğini aktardı.

Faiz indirimlerine başlamak “muhtemel”

Powell, son aylarda enflasyonda yükseliş olduğuna yönelik verilere morallerinin bozulduğu ve görmezden gelmediklerini belirtirken yılın bir noktasında faiz indirimlerinin gerçekleşmesinin hala muhtemel olduğunu söyledi:

Bu iki aylık verilere ne aşırı tepki vereceğiz ne de onları görmezden geleceğiz.

FED yine de bu yıl içerisinde üç kez faiz indirim tahminlerini korumaya devam etti. Powell, Federal Açık Piyasa Komitesinin (FOMC) enflasyonun %2’ye düşürülmesine yönelik güvenin daha çok artmadan faiz düşürmenin uygun olmayacağını düşündüğünü söyledi.

FED’in %2’lik enflasyon hedefinin inişli çıkışlı olacağını zaten bildiklerini ifade eden Powell, bu aşamada daha da zorlu süreçlerle karşılaşıp karşılaşmayacaklarını bilmediklerini söyledi.

CoinGecko verilerine göre bu açıklamalara paralel olarak Bitcoin fiyatında yeniden yükseliş başladı. TSİ dün sabah saatlerinde 60.500 dolar seviyelerine kadar geri çekilen Bitcoin gece saatlerinde 67 bin doları aştı.

Bitcoin, yazım esnasında 66.946 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!