Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FED Tamam, Bitcoin’i Sırada Ne Bekliyor: Analistler Önümüzdeki Süreci Aydınlattı

Kripto para piyasası FED faiz kararının ardından potansiyel yeni gelişmelere odaklandı.

31 Temmuz günü ABD Merkez Bankası (FED) faiz kararını nötr olarak açıklarken indirim veya artışa gitmedi. FED Başkanı Powell, faiz indiriminin eylül ayında makul göründüğünü söyledi. Powell’ın açıklamaları beklentilere paralel şekilde oldu.

Fakat FED kararından saatler sonra İsrail tarafından gelen saldırı haberleri ve politik gerginlikler kripto para piyasasında çok derin olmayan düşüşlere yol açtı.

Güncel durumu değerlendiren Bitfinex Türevler Başkanı Jag Kooner, Bitcoin’in eylül ayında gelecek faiz indirimi önümüzdeki süreçte fiyatlamaya başlayacağı ve risk iştahı artan yatırımcıların daha büyük alımlar yapabileceğini söyledi:

Eylül ayındaki bir faiz indirimi yükseliş hissi yaratabilir ve genel olarak piyasadaki likiditeyi artırabilir; bu da yatırımcıların geleneksel varlıkların dışında daha yüksek getiri arayışına girmesi nedeniyle Bitcoin ve diğer kripto para birimleri için olumlu olacaktır. Bu, yatırımcıların risk varlıkları için daha uygun bir ortamdan yararlanmaya çalışması nedeniyle Bitcoin fiyatı üzerinde yukarı yönlü bir baskıya ve artan ETF girişlerine yol açabilir.

Konuya farklı bir perspektif sunan CCData analistleri, stablecoinlerin toplam piyasa değerinin temmuz ayında %2,11 artışla 164 milyar dolara yükseldiğini belirtti. Analistler, stablecoin artışlarının piyasayı olumlu etkileyebileceği ve yatırımcılara daha fazla likidite sağlayabileceğini vurguladı:

Bu, stablecoinlerin piyasa değerinde nisan ayından bu yana görülen en yüksek aylık artış. Temmuz ayında kripto paralar için olumlu fiyat hareketi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!