Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FED Yetkililerinden Faiz Açıklamaları Tedirginlik Yaratıyor: Bitcoin’e Etkisi Ne Olur?

ABD Merkez Bankası (FED) cephesinde faiz indirimi konusunda fikir ayrılıkları yaşanıyor.

FED Guvernörü Michelle Bowman, kısa süre önce yaptığı bir açıklamada faiz indirimlerine karşı şüpheci bir tutum sergiledi. Enflasyonun önümüzdeki aylar içinde yüksek kalmasını bekleyen Bowman, bu şartlar altında 2 tane faiz indiriminin mümkün olmayabileceğini savundu.

Enflasyonla mücadelenin sürdürülebilir kılınması ve bir sabitliğin sağlanması gerektiğini vurgulayarak anca böyle bir zemin sağlanırsa faiz indirimlerinin mümkün olabileceğini dile getirdi:

Enflasyonla mücadelemizi dikkatli ve bilinçli bir şekilde yüzde 2 hedefimize ulaşmak için sürdürerek güvenilirliğimizi korumamız büyük önem taşıyor.

Faiz için %2’lik hedefin bir süre daha görülemeyeceğini karamsar bir dille açıklayan Bowman, 2024 yılı içerisinde faiz indirime şüpheyle yaklaştığını söylemekten çekinmedi.

Öte yandan Atlanta FED Başkanı Bostic ise politika gevşemesinin zamanlaması ve kapsamı belirsiz ve enflasyon gerilemesin yavaş olsa bile bu yıl faiz oranlarının halen daha düşürülebileceğini söyledi.

Kripto paralar gibi risk piyasaları için büyük önem taşıyan faiz indirimleri halen daha piyasalara yön veren en önemli faktörler arasında yer almaya devam ediyor. FED Başkanı Powell’ın geçen yılın sonunda verdiği indirime yönelik mesajlar beklentilerini pozitife çevirmişti.

Fakat enflasyonun beklendiği şekilde düşürülememesi son günlerde bu konudaki endişeleri artırırken piyasalarda belirsizlikle bağlantılı negatif rüzgarlar esmeye başladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!