Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FED’den Kripto Odaklı Bankaya Geçit Yok: Başvuru Reddedildi!

Wyoming merkezli kripto odaklı banka Custodia Bank’ın Federal Rezerv sistemine katılma başvurusu, önemli riskler taşıdığı gerekçesiyle ABD Merkez Bankası (FED) tarafından reddedildi.

Custodia Bank 27 Ocak tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, FED tarafından kendilerine yollanan ret mektubunu paylaşarak Federal Rezerv sistemine katılma taleplerinin geri çevrildiğini duyurdu.

FED tarafından yapılan açıklamada ret sebebi olarak Custodia Bank’ın kripto para odaklı yeni iş modelinin finansal sistem için önemli riskler taşıdığı gösterildi. FED ayrıca bankanın risk yönetimi ve kara para aklama ve terörizmin finansmanını engelleme konusundaki kapasitesinin kripto para ekosistemine dair endişeleri gidermekte yetersiz olduğunu bildirdi.

Custodia Bank CEO’su Caitlin Long konu hakkında yaptığı basın açıklamasında, bankanın yetersiz düzenlenmiş kripto para ekosistemine karşın güvenli, regüle ve güvenilir bir alternatif sunma çabalarının FED tarafından 72 saat gibi rekor bir süre içerisinde reddedildiğini dile getirdi.

Custodia Bank’ın FED üyeliği reddedilse de Federal Rezerv’in ödeme sistemlerine doğrudan bağlanmasını sağlayarak diğer üye kurumlarla daha kolay alışveriş yapmasına imkan tanıyan ana hesap başvurusunun ise hala beklemede olduğu belirtildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!