Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FED’den Yeni Kripto Para Adımı: Departman Kuruyor

ABD Federal Rezerv Bankası (FED), uzmanlardan oluşan yeni bir kripto para departmanı kuracağını açıkladı.

FED’in denetimden sorumlu başkan yardımcısı Michael Barr, uzmanlardan oluşun yeni bir kripto para departmanının kurulacağını duyurdu. Washington’daki Peterson Uluslararası Ekonomi Enstitüsü için düzenlenen bir etkinlikte konuşan Barr, bu kurumun kripto sektöründeki yeni gelişmelerden haberdar olmak ve yakından takip edebilmek için gerekli olduğunu vurguladı.

Bir zamanlar Ripple (XRP) danışmanı olarak da çalışan Barr, kripto para sektörünün başlangıç aşamasında merkeziyetsiz bir duruşa sahip olduğunu ancak zaman içerisinde merkezi aracıların kontrolü altına girdiğini belirtti. Öte yandan Barr, bu endüstrinin yaratabileceği potansiyelleri göz ardı edemeyeceklerini öne çıkardı:

Son olaylara rağmen, bu teknolojilerin finansal sistemimiz üzerinde yaratabileceği potansiyel dönüştürücü etkiyi gözden kaçırmadık. Genel duruşumuz, gelişimin bu aşamasında, bankaların kripto varlıklarla ilgili faaliyetlere ve kripto sektörüne girme konusunda dikkatli ve temkinli bir yaklaşım sergilemeleri gerektiği yönündedir.

Konuşmasında özellikle stablecoinleri bir endişe kaynağı olarak nitelendiren Barr, dolaşımdaki birçok stablecoin’i destekleyen varlığın likit olmadığını öne sürdü:

Fed tarafından düzenlenmediği müddetçe stablecoinlerin yayın olarak benimsenmesi hane halkı, işletmeler ve geniş çaplı ekonomik yapı için risklidir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!