Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Federal Mahkemeden Skandal Kripto Para Borsası Kararı!

ABD Federal Mahkemesi yeni imza attığı bir karar ile Bitstamp kripto para borsasının müşterilerinin gizliliğini sıfıra indirdi.

ABD’nin gelir idaresi olarak bilinen IRS, mahkemeye yaptığı başvuruda vergi ödemelerini tespit edebilmek için Bitstamp’ın müşteri verilerine erişim talep etti ve mahkeme bunu olumlu karşıladı. IRS aldığı yeni izin ile beraber Bitstamp kripto para borsasındaki müşterilerin verilerini görüntüleyebilecek ve depolayabilecek.

Durum ABD’li kripto para yatırımcıları arasında bir infial yarattı ve William Zietske isimli kullanıcı mahkemeye itirazda bulundu. Zietske bu durumun hem anayasal bir hak olan finansal bütünlüğü ihlal ettiğini, hem de IRS’in kişisel verileri saklama konusunda güvenilemeyecek bir kurum olduğunu vurguladı.

Mahkeme Zietske’nin itirazını reddederken, Bitstamp borsasından ise konu hakkında bir açıklama gelmedi. ABD’li hükümet kurumları bundan önce de ShapeShift kripto para borsasının müşteri verilerini talep etmiş ve borsaya KYC getirmeyi zorunlu kılmıştı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment