Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fidelity Yöneticisi Bitcoin’e Daha Fazlası Gelecek ve Dalgalanma Devam Edecek Dedi!

Fidelity Global Makro Direktörü Jurrien Timmer, Bitcoin’deki (BTC) volatilitenin devam etmesini beklediğini söylerken sebebini açıkladı.

Jurrien Timmer 22 Ocak tarihli sosyal medya gönderisinde, spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) başvurularının onaylanmasından bu yana geçen sürece odaklandı.

Geçtiğimiz bir haftalık süreçte, vadeli Bitcoin pozisyonlarındaproxy” olarak adlandırılan işlemlerdeki hareketliliğin arttığını belirten deneyimli isim, bu durumun Bitcoin fiyatına da yansıdığını işaret etti.

Gönderisinde Bitcoin vadeli işlemleri ve Bitcoin’e duyarlı hisse senetleri gibi araçlar üzerindeki aktivitenin artacağını vurgulayan Timmer, beraberinde Bitcoin’deki volatilitenin de artacağını öngördü:

11 spot Bitcoin ürününün piyasaya sürülmesinden bu yana bir hafta geçti. Bitcoin vadeli işlemlerindeki ve Bitcoin’e duyarlı hisse senetlerindeki bazı “proxy” pozisyonlar çözüldü ve benim tahminime göre bu cephede daha fazlası gelecek. Bu, Bitcoin fiyatının dalgalanmasının devam edebileceğini gösterebilir.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %0,7 yükseliş sergileyen Bitcoin, yazım esnasında 40.054 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!