Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fidelity’nin Kripto Para Hizmetleri Başkanı: Kurumsal Yatırımcılar İçin Eksik Halkayı Sağlayacağız

Geçtiğimiz  günlerde kripto para hizmeti vereceğini açıklaması ile gündeme bir anda yerleşen Fidelity, yeni açıklamalarla kendinden söz ettirmeye devam ediyor. Fidelity Dijital Varlık Hizmetleri Başkanı, yaptığı bir röportajda şirketin kripto para birimleri ile ilgili planlarını açıkladı. Yapılan açıklamalara göre dünyanın yedinci en büyük varlık yönetim firması Fidelity, temel olarak nasıl daha fazla kurumsal yatırımcı çekebileceklerine odaklanacak. Bunun yanı sıra kripto depolama hizmeti de öncelikli planları arasında.

Kripto’yu Daha Fazla Geleneksel Finans Modeli İle Buluşturacağız

Fidelity’nin kripto para birimleri ile ilgili projesinin başkanı Tom Jessop, dün Laura Shin ile yaptığı röportajda varlık yönetimi firmasının amaçları hakkında açıklamalarda bulundu.

Jessop, bir borsa işletmek yerine, müşterileri için yüksek kaliteye sahip piyasa erişimi sağlamak istediklerini vurguladı. Jessop bunu yapmak için Fidelity’nin mevcut borsa ve alt yapı sağlayıcıları ile çalışarak, piyasayı kurumsal yatırımcılara uygun bir yer haline getirmek istediklerini, yakın gelecekte ise bireysel yatırımcılar için pek bir şey planlamadıklarını ifade etti. Jessop buna rağmen şimdiye kadar hangi kripto para borsalarının Fidelity’nin onayından geçtiğini açıklamadı.

Fidelity ”kurumların ihtiyaçlarını” karşılayabilmek için, daha geleneksel modele sahip bir platform kuruyor. Jessop geleneksel piyasa modelinin şu an kripto para piyasasının en büyük eksikliği olduğunu ve bunun da yanı sıra farklı borsalarla tek bir yerden işlem yapabilecek bir platforma ihtiyaç duyduklarını aktardı.

Sıkıntısız bir trading tecrübesi için, Fidelity’nin kullanıcılara birden fazla borsada en iyi fiyattan işlem yapma olanağı sunacağı belirtilmekte. Jessop’a göre bu, kurumsal yatımcıların ihtiyacı olan şey.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment