Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Filipinler Borsası Kripto Para İşlemlerine Şimdiden Talip

Filipinler Menkul Kıymet Borsası (PSE), regülatörlerin kripto para ticaretine yeşil ışık yakması ve piyasanın buna uygun şekilde yapılandırılması halinde kripto para işlemlerinin merkezinde yer almak istiyor.

CNN Philippines’in haberine göre Filipinler borsasının CEO’su Ramon Monzon, geçen hafta yaptığı açıklamada borsanın üst düzey yöneticileri ile bundan 2 hafta önce düzenledikleri toplantıda kripto para konusunu görüştüklerini açıkladı.

  • Monzon, kripto paraların temel bir dayanağının olmadığını ve pek çok insanın, fiyatlardaki volatilite sebebiyle kripto para piyasasına giriş yaptığını söyledi.

  • “Bir anda zengin olunabildiği gibi, bir anda yoksul da kalınabilir.” diyen borsa yöneticisi, “Eğer kripto para ticareti yapılacaksa, PSE’de yapılmalı. Çünkü gerekli trading altyapısına sahibiz. Bundan daha önemlisi, özellikle kripto para gibi bir enstrüman için yatırımcıları koruyabilecek önlemler alabiliriz.” açıklamasında bulundu.

  • Monzon, Filipinler’in kripto para piyasasını yapılandırması halinde ülkedeki işlemlerin “PSE’nin gözetiminde” yapılması gerektiğini belirtti. Borsa, bu yönde herhangi bir girişimde bulunmak için Filipinler Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonundan (SEC) sinyal bekliyor.

  • SEC, Filipinler’in kripto para altyapısını ölçmek için 2019’da bankaların, yatırımcıların ve genel halkın konuyla ilgili görüşlerini aldı.  Uluslararası Para Fonu (IMF), nisan ayında yayımladığı bir raporda Filipinler’deki “kripto para borsalarının […] yeteri kadar denetlenmemesinin” ülke pazarına duyulan uluslararası güveni zedeleyebileceğini belirtti.
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!