Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Filipinler, ICO’ları Düzenlemek İçin Beklenen Yasal Çerçeveyi Sonunda Yayınladı!

Filipinler’in Cagayan Ekonomik Bölgesi Otoritesi (CEZA), bugün yaptığı bir duyuruda ülke içerisindeki kripto para sektörünü ve özellikle ilk dijital para arzı (ICO) projelerini düzenlemek için gerekli kapsamlı yasal çerçeveyi yayınladığını açıkladı.

Yeni yasal düzenlemeye göre, CEZA, kripto para sektörünü denetlemekten ve düzenlemekten sorumlu olacakken, Asya Blockchain ve Kripto Birliği (ABACA) ise öz düzenlemeye sahip bir kurum olarak bu yeni kuralların uygulanmasına yardımcı olmakla mükellef olacak.

CEZA yöneticisi ve CEO’su Raul Lambino, konu hakkında yaptığı açıklamada temel hedeflerinin ”büyümeyi sağlarken aynı zamanda ekosistem içerisindeki kişiler ve kurumlar için makul düzenlemelerin alındığından” emin olmak olduğunu vurguladı. Söz konusu düzenleyici çerçeve, ICO projelerinin konu ve ICO’yu piyasaya süren firma veya kişi ile ilgili evraklara sahip belgelerin ve bunun yanı sıra gerekli izin veya lisansların da olmasını şart koşmakta. Bunun yanı sıra söz konusu düzenlemeler ICO projelerini 5 milyon dolar ve altı, 5 milyon ve 10 milyon dolar arası ve son olarak da 10 milyon dolar üstü projeler olarak üçe ayırmakta.

ICO ile piyasaya sürülecek tokenle de kullanıcı tokenleri, menkul kıymet tokenleri ve emtialar olarak üç gruba ayrılmakta. Yetkililer 2 Ocak tarihinde yaptıkları açıklamada 2018 yılının sonuna denk hazır olması gereken düzenlemelerin geciktirildiğini ve bunun en kısa zamanda yapılacağını ifade etmişti. Söz konusu ICO düzenlemelerinin yanı sıra ülke içerisinde kripto para borsasına benzer platform açmak isteyenlerin ülkedeki SEC tarafından lisans altına alınması gerekiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment