Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Filipinler Regülatörü, Binance’e Karşı Harekete Geçti

Filipinler Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Binance’in ülkede menkul kıymet satmaya yetkisinin olmadığını açıkladı.

Filipinler’de yapılan açıklamaya göre SEC, yürüttüğü soruşturmalar sonucunda Binance’in ülkedeki yatırımcıların platformda yatırım yapması için çeşitli sosyal medya platformlarında reklam kampanyaları düzenlediğini tespit etti.

SEC’in açıklamasına göre şirketlerin Filipinler’deki vatandaşlara menkul kıymet satabilmesi veya sunabilmesi için söz konusu menkul kıymetin SEC’ye kaydedilmesi, Filipinler’de kaydı bulunan bir kuruluş tarafından ihraç edilmesi, ihraççı kuruluşun bunları kamuya sunabilmesi için ikincil bir lisansının olması gerekiyor.

“Komisyon’un veritabanına göre Binance platformunun işletmecisi Filipinler’de bir şirket olarak kayıtlı değildir ve gerekli lisansa ve/veya yetkiye sahip olmatan faaliyet göstermektedir.” açıklamasında bulunuldu.

Yerel haber kaynaklarına göre SEC, yatırımcıların güvenliğini sağlamak adına Filipinler’de Binance’e erişim yasağı getirmek için harekete geçti.

Düzenleyici kurum ayrıca Binance temsilcilerine maksimum 5 milyon pesoluk (2,6 milyon lira) para cezası dahil olmak üzere cezai yaptırım uygulanabileceğini vurguladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!