Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Filipinler’de Kripto Paralar Yasal Olarak Düzenleniyor

Filipinler Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) kripto paraları “menkul kıymet” olarak sınıflandırarak kripto paraların Filipinler’de kullanımını yasallaştırmayı düşündüğünü açıkladı. Yasal düzenleyici kurum 2017’nin başında Bitcoin gibi kripto paralara bir düzenleme getirmişti.

Manila Times’ın yaptığı habere göre SEC yetkilisi Emilio Aquino, yakın tarihteki bir konferansta SEC’in, kripto paraları Filipinler’in düzenleme tüzüğüne uymaları için “menkul kıymet” olarak sınıflandırmayı düşündüğünü söyledi.

“Gelecekteki adımımız, menkul kıymetler düzenleme tüzüğüne uymaları açısından kripto paraları muhtemel menkul kıymetler olarak sınıflandırmak olacak. ICO‘ların artan popülerliği ve çektiği ilgi, yasal düzenleyicileri müşterileri korumak adına yeni kurallar ortaya koymaya itti.”

Aquino aynı zamanda Filipinler SEC’inin bu düzenlemeleri yaparken ABD, Malezya, Tayland ve Hong Kong’daki SEC’lerin yaptığı düzenlemeleri örnek alacağını belirtti.

Filipinler’de Kripto Paraların Durumu

Aquino’ya göre SEC aynı zamanda Filipinler’de kripto para borsalarına onay ve lisans vermeyi de değerlendiriyor. Bu kripto para borsaları ülkenin merkez bankası Bangko Sentral ng Pilipinas (BPS) tarafından denetlenecek. Aquino’ya göre merkez bankası çoktan beş veya altı şirketin kripto para borsası olarak hizmet vermesini onayladı. Bu borsalar yalnızca denizaşırı ülkelerdeki Filipinlilerin, içeriye para aktarmalarına olanak sağlayabilecek.

Merkez bankası yöneticisi Nestor Espenilla Jr. merkez bankasının dijital paralar gibi finansal teknoloji meselelerine oldukça “açık fikirli” yaklaştığını belirtti.

Merkez bankası müdür yardımcısı Melchor Plabasan, dijital paraların hem “para” hem de “yatırım aracı” olarak kullanılabildiklerini ve bu paraların oluşturabilecekleri risklerin kontrol altına alınabileceğini söyledi.

“Neredeyse gerçek-zamanlı denilecek kadar hızlı ve kullanışlı bir şey arıyorsanız Bitcoin gibi dijital paraların kullanımından faydalanabilirsiniz.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment