Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Filipinler’deki ICO Düzenlemeleri Ertelendi

Filipinler’deki yetkililer, ilk dijital para arzı (ICO) sektörüyle ilgili hazırladıkları düzenlemeleri erteleme kararı aldılar.

Filipinler’deki Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu (SEC), geçtiğimiz son birkaç aydır ICO’larla ilgili çeşitli araştırmalar yapıyor ve düzenlemeler hazırlıyor.

Uzmanlar, Filipinler’deki ICO düzenlemelerinin 2018’in sonuna dek hazır olmasını bekliyorlardı ancak bu süreç çeşitli nedenlerle gecikti. Filipinler’deki yetkililer, bu konu hakkında bir açıklama yaparak düzenlemelerin Ocak ayının ortasına ertelendiğini belirttiler.

Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu, işbu düzenlemelerin taslağını ilk olarak Ağustos 2018’de yayınladı. Ancak bu süreç, aradan aylar geçmiş olmasına rağmen hala tamamlanabilmiş değil.

SEC yetkililerinden Emilio Aquino, o dönemlerde bu konu hakkında bir açıklama yaparak düzenlemelerin amacından bahsetti. Aquino’nun açıklamalarına göre SEC’in amacı yatırımcıları olabildiğince iyi şekilde koruyabilmek ve yerel sektörün kalkınmasına yardımcı olabilmek.

Yayınlanan bu taslaklara göre Filipinler’de ICO yürütmeyi düşünen şirketlerin SEC’e kayıt yaptırmaları gerekiyor. Ayrıca SEC, ülkede düzenlenecek her türlü ICO’yu bizzat değerlendirecek ve bu değerlendirme sonucunda bir karara varacak:

“Eğer SEC ilgili tokenın menkul kıymet olduğunu düşünüyorsa ve düzenlenen ICO’nun ilgili yasalara tabii tutulmasına mani olan bir durum yoksa şirketlerin SEC’e kayıt yaptırmaları gerekiyor.”

Filipinler’deki yetkililer, yerel ICO sektörünü geliştirmek için birbirinden farkı araştırmalar yapmayı sürdürüyorlar. Yetkililere göre bu sektörün gelişimi, ülke ekonomisine ciddi katkılar sağlayabilir.

Özellikle Çin gibi ülkelerin kripto para ve ICO sektörlerine karşı uyguladığı yaptırımlar, bazı şirketlerin Filipinler gibi kısmen ılımlı sayılabilecek ülkelere geçiş yapmasına sebep oluyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment