Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Filistin’de Kripto Para Kullanımı Artıyor

Yakın tarihli bir araştırmaya göre Filistin’deki kripto para kullanımı geçtiğimiz son birkaç ay içerisinde kayda değer oranda artış gösterdi. Bölgedeki vatandaşların kripto paraları büyük ölçüde yasal amaçlarla kullandığı düşünülüyor.

Yasal Kripto Para Kullanımı

Bu araştırmaya göre Filistin’deki vatandaşlar gitgide daha sık şekilde kripto para kullanmaya başladılar. Özellikle freelancer çalışan veya yurt dışında çalışan kişilerin kripto para ile ödeme aldıkları söyleniyor.

Şu ana dek Filistin’deki kripto para kullanımıyla ilgili yapılan pek çok açıklamada bölgede terörizm finansmanı için kripto para kullanıldığı belirtiliyordu. Yapılan bu yeni araştırma ise bölgedeki kripto para kullanımının büyük ölçüde yasal olduğunu gösteriyor.

Filistin’de hala yasa dışı amaçlarla kripto para kullanıldığı biliniyor. Ancak Filistin’deki pek çok kripto para kullanıcısının bu işlemlerle herhangi bir ilgisinin olmadığı düşünülüyor.

Şirketler Büyüyor

Filistin’deki vatandaşlar tarafından yapılan açıklamalara göre bölgedeki şirketler son yıllarda ciddi anlamda büyüdüler. Pek çok yeni şirketin kurulduğunu söyleyen bazı vatandaşlar bu şirketin maddi açıdan da iyi durumda olduklarını belirtiyorlar.

Filistinli bir web geliştiricisi olan Ismael Al-Safadi, çoğu zaman freelancer olarak çalışıyor ve yerel kripto para işlemlerini takip ediyor. Kendisinin konu hakkındaki bir yorumu şu şekilde:

“Şu anda ayda 5-6 milyon dolar cirosu olan bazı ofisler var. Bir ofisin yalnızca tek bir işlemle 100 Bitcoin gönderdiğini görmüştüm. Çok fazla sayıda küçük çaplı müşteri var. Bunlar bazen 200, bazen 1000 dolar gönderiyorlar.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment