Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fon Yöneticisi Israrcı: Bitcoin ETF’si İçin Yeterince Likidite Var!

Kripto para piyasası ve özellikle Bitcoin destekçileri, uzun yıllardır ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu‘nun Bitcoin ETF‘sine onay vermesini bekleyecek gibi gözüküyor. 2018 yılında 10’dan fazla Bitcoin ETF başvurusu yapılmış olsa da, ABD’li regülatör bunların büyük bir çoğunluğunu reddetti ve VanEck tarafından yapılan kural değişikliği başvurusunu ise son tarih olan Şubata ayına erteledi.

Uzmanların birçoğu ETF çıkacağı konusunda umutsuz olsa da, fon yöneticileri SEC’in değindiği likidite konusunda Bitcoin’in yeterli orana sahip olduğu konusunda iddialı.


ETF’ler 2022 Yılına Kadar 9 Trilyon Dolara Ulaşabilir

Borsa yatırım fonları, her geçen gün çeşitli sektörlerde önemli bir yatırım aracı olmaya devam ediyor. Araştırma firması ETFGI’nin tahminlerine göre Avrupa içerisinde listelenmiş ETF’ler ve ETP’ler 1.1 trilyon dolar değere ulaşabilir. Morgan Stanley ise küresel ETF varlıklarının 2022 yılına kadar 9 trilyon dolara ulaşacağını belirtmekte. Charles Schwab tarafından yapılan araştırmada ise yeni neslin uygulamalar tarafından erişilebilen ETF’lere yatırım yapmayı tercih ettiğini ortaya koydu. Yani borsa yatırım fonları kesinlikle geleceğin yatırım araçları olarak görülmekte.

Blockforce Capital fonunun CEO’su Erick Ervin ise, mevcut kripto para piyasasının bir ETF’yi destekleyebilecek kapasitede olduğunu vurguladı. ”Bitcoin’in 72 milyar dolarlık toplam piyasa hacmi var” diyen CEO, bunun bir çok birinci sınıf hisse senedi piyasasına kıyasla küçük olmasına karşın, nadir bulunan varlıklara odaklı ETF’lerin de piyasada bulunduğunu söyledi ve iShares’in IWC ETF’sinin sadece 900 milyon dolarlık bir varlığa dayalı olduğunu vurguladı.

Bitcoin ETF’si için emsallere bakıldığında piyasada yeterli likidite olduğunu belirten Ervin, son kararın Şubat ayına kadar verileceğini ifade etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment