Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ford, Volkswagen, LG ve Volvo’dan Ortak Blockchain Projesi

Ford, Volkswagen, LG ve Volvo gibi dev isimler önümüzde yıl kobalt tüketimini takip edebilmek için Blockchain teknolojisini kullanmayı planlıyorlar.

Etik dışı kobalt tüketiminden kaçınmak isteyen bu dev isimler, kullandıkları maddelerin nereden geldiğini ve ne gibi şartlarla üretildiğini görebilmek için özel bir projeye katılabilirler.

Devler Blockchain’de

Ford, Volkswagen, LG ve Volvo; önümüzdeki yıl içerisinde kullandıkları kobaltları daha verimli bir şekilde takip edebilmek için Blockchain teknolojisinden yararlanabilirler.

Ford, Volkswagen ve LG zaten Hyperledger Fabric tabanlı Responsible Sourcing Blockchain Network’ü (RSBN) test ediyorlardı. RSBN’in bugün yaptığı açıklamaya göre projeye Volvo da katıldı.

Bu Blockchain ağının denetiminden sorumlu olan RCS Global Group, projenin test aşamalarını değerlendirdi ve süreç boyunca herhangi bir sorun yaşanmadığını belirledi. Bu şirketler Kongo’dan alınan kobaltları başarılı bir şekilde önce Güney Kore’ye, ordan da American Ford Motor Company tesisine aktarmayı başardılar. Tüm bu sürecin takibi ise Blockchain üzerinden yapıldı.

Testler Bitiyor

Bu projeye Ford, Volkswagen ve LG’nin ardından Volvo da katıldı. RSBN tarafından yapılan açıklamalara göre söz konusu Blockchain ağının test aşamaları başarıyla tamamlandı.

Süreç boyunca herhangi bir sorun yaşamayan bu dev şirketler, ilgili platformu önümüzdeki yıl aktif bir şekilde kullanmayı planlıyorlar. Volvo’nun yöneticilerinden Martina Buchhauser, konu hakkında yaptığı açıklamalarda şirketin bu gibi projeleye büyük önem verdiğini söyledi ve şunları ekledi:

Blockchain teknolojisi sayesinde tedarik zincirimizi tam anlamıyla takip edebilir, tedarikçilerimizle yapacağımız işbirliği sayesinde riskleri minimuma indirebiliriz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment