Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fox Muhabiri, Spot Bitcoin ETF’si İçin Olumlu Gelişmeyi Açıkladı: Bu Tarihe Dikkat

FOX Business tarafından aktarılanlara göre ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), geçtiğimiz gün spot Bitcoin ETF’siyle ilgili olarak borsa yetkilileriyle görüştü

Konu hakkında bilgi sahibi olan isimlere göre SEC’nin New York Stock Exchange, Nasdaq ve CBOE temsilcileriyle ile yaptığı görüşmeler, spot Bitcoin ETF’lerinin onaylanmasına yaklaştığımıza işaret ediyor.

SEC’nin dünkü görüşmelerde borsalardan 19b-4 başvurularını revize edip son halini hazırlamalarını istediği bildirildi.

Borsalar tarafından ihraççılar adına hazırlanan bu başvuruların, ETF’ler oluşturulmadan önce SEC tarafından onay alması gerekiyor.

Alınacak karar henüz kesinleşmese de SEC’nin konuyla ilgili kararını ihraççılara cuma günü bildirebileceği, ticaret işlemlerinin önümüzdeki hafta içerisinde başlayabileceği aktarıldı.

Bloomberg analisti James Seyffart, “SEC’nin ihraççılara onay sinyali vermeye başlayabileceğini düşünüyorum ama resmi onayların yine de 8-10 Ocak’ta gelmesini bekliyorum.” dedi.

SEC’nin başvuruların tamamını geri çevirmesi de ihtimaller arasında. Singapur merkezli Matrixport’un araştırmasında, SEC’nin ETF’leri onaylamak için siyasi herhangi bir gerekçesinin olmadığı belirtilmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!