Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Framework, Gaming Odaklı Blockchain Projeleri İçin 400 Milyon Dolarlık Fon Kurdu

Yatırım firması Framework Ventures; gaming, Web3 ve DeFi projelerine yatırım yapmak için 400 milyon dolarlık bir fon kurdu.

2019 yılında kurulan Framework, FVIII olarak adlandırdığı bu üçüncü fonuyla birlikte artık toplamda 1.4 milyar dolar değerinde varlığı yönetiyor.

Şirketin bugünkü duyurusuna göre toplanan 400 milyon dolarlık fonun yarısı, gaming alanında çalışan blockchain projeleri için ayrılacak.

Framework Ventures, eski Snapchat çalışanı Michael Anderson ile eski Netflix çalışanı Vance Spencer tarafından kuruldu ve DeFi sektörüne, sektörün toplam değeri henüz milyar doları aşmamışken yatırım yapmaya başladı.

Şirketin erken dönemlerde yatırım yaptığı protokoller arasında Chainlink, Aave, The Graph, Tokemak ve daha farklı isimler yer alıyor.

Framework’ün kurucularından Spencer, “Kripto yatırımına yeni bir yaklaşım getirdiğimize inanıyoruz ve bu yaklaşımı blockchain endüstrisinin daha farklı alanlarına da yansıtmak istiyoruz.” dedi.

Şirketin diğer kurucusu Anderson, blockchain endüstrisinin geleceğiyle ilgili yaptığı açıklamalarda, özellikle gaming alanında büyük fırsatların olduğunu belirtti. Framework, halihazırda bu alanda faaliyet gösteren Stardust, Illuvium gibi projelere de yatırım yapmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!