Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fransa Cumhurbaşkanından Avrupa’ya Çağrı: Blockchain’i Kullanalım

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Blockchain teknolojisinin Avrupa genelindeki tarım sektöründe kullanılabileceğine inanıyor.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron geçtiğimiz günlerde Paris’te düzenlenen 56. Uluslararası Tarım Fuarı’na katıldı ve Avrupa’daki tarım sektörü hakkında konuştu.

Cumhurbaşkanı Macron konuşması sırasında Blockchain teknolojisinden de bahsetti ve bu teknolojinin Avrupa’daki tarımcılar için epey faydalı olabileceğini belirtti.

Avrupa Birliği’nin Çin, Rusya ve ABD gibi diğer önde gelen pazarlarla rekabet edebilmek için yenilikçi adımlar atması gerektiğini vurgulayan Macron, Blockchain’in bu amaç doğrultusunda kullanılabileceğini düşünüyor.

Avrupa’daki hiçbir çiftçinin veya tüketicinin “Avrupa dışındaki ülkelerin diktalarına boyun eğmek istemediğini” söyleyen Macron, şu açıklamayı yaptı:

“Ham madde üretiminden tutun da paketleme ve işleme süreçlerine kadar her bir ürünü takip edebileceğimiz yeni araçlar geliştirerek bu işi başaralım. Yenilik gözlerimizin önünde duruyor ve bunu tarım dünyasında kullanmamız gerekiyor. Tüketiciye yarayacak bu yeniliği sonuna kadar kullanmak zorundayız.”

Cumhurbaşkanı Macron tüm bunların yanı sıra Blockchain teknolojisinin tarımsal üretim süreçlerini daha güvenli ve verimli hale getirebileceğini söylüyor ve tüketicilerin tarım ürünlerini bu teknoloji sayesinde daha rahat bir şekilde elde edebileceklerini belirtiyor.

Blockchain gibi yenilikçi teknolojilerin Avrupa Birliği’ni ciddi ölçüde geliştirebileceğini düşünen Macron, Avrupa ülkelerinin kendilerini geliştirmenin yanı sıra diğer ülkelere de yardım etmeleri gerektiğini düşünüyor. Öyle ki Macron, Fransa’nın ve diğer Avrupa ülkelerinin özellikle Afrika’da ekonomik sorun yaşayan ülkelere destek olabileceğine inanıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment