Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fransa, Dijital Para Testlerine Gelecek Yıl Başlıyor

AFP’nin haberine göre, Fransa Merkez Bankası, dijital para ile ilgili testlere gelecek yıl başlamanın planlarını yapıyor.

Merkez Bankası’nın başındaki isim olan François Villeroy de Galhau, yaptığı açıklamada bankanını ilgili testlere gelecek yıl başlayacağını ifade etti.

Başarılı yönetici, buna ek olarak Fransa’nın dijital dönüşüm ve inovasyona katkı sağlamak istediğini belirtirken, ülkesinin bu alandaki testleri metoduna uygun ve ciddi bir şekilde yapması gerektiğinin de altını çizdi.

Libra’ya Soğuklar

Bilindiği gibi Fransa hükümeti, Facebook’un kripto para projesi Libra’ya karşı çok sert bir tavır takınmıştı. Libra’nın ülkede yer almasını reddeden Fransa hükümeti, Facebook’un çıkarmayı planladığı kripto paranın, ciddi tehditler barındırabileceğine vurgu yapmıştı.

Öte yandan, Fransa Maliye Bakanı Bruno Le Mahire ise, geçtiğimiz günlerde katıldığı Avrupa Birliği toplantısında; bir dijital para fikrini ortaya atmıştı.

Yaşanan gelişmelere ve yapılan açıklamalara bakacak olursak, Fransa’nın bu alanda Avrupa’da öncü güç olmayı istediğini söylemek mümkün.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment