Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fransa, Kripto Para Düzenlemeleri Konusunda Son Düzlükte

Fransa hükümeti, kripto paralar ve sanal paralar ile ilgili iş yapan herkesin merakla beklediği yasa taslağı konusunda önemli adımlar atmış durumda. Fransa başkanı Emanuel Macron’un partisi olan La République En Marche (LREM) yetkilileri, kripto para sektöründeki karışıklığa bir son vermek ve bu konuda net bir çizgi çizmek isterken, konuyla ilgili yapılan çalışmalarda sona gelindiği belirtildi.

Macron’un partisi LREM’deki millet vekilleri Valeria Faure-Muntian, Christine Hennion, ve Eric Bothorel konuyla ilgili çalışmaların hızını arttırken, Fransız basınında çıkan haberlerde, tüm kripto para sektörü katılımcılarının Fransa ulusal borsasından operasyon izni almasının, yasanın geçmesinin ardından mümkün olabileceği belirtilerek şu ifadeler kullanıldı:

”Bu noktada tüm katılımcılar seçim yapmakta serbest. Dileyen, borsalara gidip başvuruda bulunabilir. Tamamen bireysel bir seçim şansı. Ancak tabii ki lisans almış olan bir kripto para şirketi, çok daha güvenilir ve yüksek bir kredibiliteye sahip olacak.”

Fransız yetkililer, kripto paraları düzenlemek konusunda Avrupa’nın geneline kıyasla biraz daha aktif davranıyor. Örneğin Temmuz ayında hükümet görevlisi ve aynı zamanda öğretim üyesi olan profesör Jean Pierra Landau bir makale kaleme almış ve kripto paralara değinmişti. Landau, yaptığı açıklamasında kripto paraların haddinden fazla sert bir şekilde düzenlenmemesi gerektiğini belirtmiş ve teknolojinin nimetlerinden faydalanılması gerektiğini aktarmıştı.

Yine bu ay başında da Fransız yetkililer, ICO’lar ile ilgili olarak bir taslak yasayı kabul etmişti. Fransa Maliye bakanı Bruno Le Maire, yaptığı açıklamada Fransa’nın dünyanın dört bir yanından gelen yatırımcılara kucak açacağını belirtmişti.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment