Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fransa’daki Kripto Para Şirketleri Artık Ruhsat Alabilecekler

Fransa’nın mali regülatörü olan Autorité des marchés financiers (Finansal Piyasalar Otoritesi, AMF) geçtiğimiz günlerde yeni bir kılavuz yayınladı.

Fransa’daki dijital varlık hizmeti sunan firmalar bu kılavuzdaki maddelere uyum sağlamaları durumda AMF’den ruhsat almak için başvuruda bulunabilecekler.

Lisans Verilecek

Ülkede dijital varlık hizmeti sunan şirketler, AMF’den ruhsat alabilmek için öncelikle bazı belgeler hazırlamak zorundalar. CoinDesk’e göre bu şirketlerin AMF’ye iki yıllık bir iş planı, şirketin tam olarak hangi dijital paralarla hizmet vereceğine dair bir liste ve hangi ülkelerde hizmet verileceğine dair başka bir liste göndermesi gerekecek.

Bu şirketlerin ayrıca sigortaları olacak ya da en azından rezervde yüklü miktarda para tutmaları gerekecek. AMF buna ek olarak bu şirketlerde en az bir kıdemli yönetici, ileri düzey IT sistemleri ve dahili kontrol sistemi olmasını istiyor. Şirketin ayrıca olası çıkar çatışmalarını çözebilmek, olası para aklama/terörizm finansmanı olaylarına müdahale edebilmek için önceden bazı planlar yapmış olması gerekiyor.

Fransa’daki yetkililerin amacı aslında doğrudan kripto paralar için saklama hizmeti veren veya itibari paradan-kripto paraya (veya tam tersi) para dönüştüren şirketleri düzenlemek.

Bu ruhsatın başlıca amacı bu şirketleri denetime tabii tutmak, bu şirketlerin güvenilir olduklarını kanıtlamak ve yatırımcıların yaşayabilecekleri olası sorunların önüne geçmek. Dolayısıyla bu regülasyonların büyük ölçüde güvenlikle ilgili olduklarını söyleyebiliriz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment