Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fransa Merkez Bankası’nın Eski Yöneticisi Artık Blockchain Şirketinde

Fransa Merkez Bankası’nın eski yöneticilerinden Christian Noyer, İngiltere’deki bir Blockchain şirketinde görev almaya başladı.

Fransa’dan İngiltere’ye

Fransa Merkez Bankası’nın eski yöneticilerinden Christian Noyer, İngiltere’deki Blockchain şirketlerinden Setl’ın yönetim kurulunda yer almaya başladı.

2015 yılında İngiltere’de kurulan Setl, Blockchain teknolojisini kullanan bir finans şirketi olarak tanımlanabilir. Şirket, kurumsal ödeme işlemlerini daha verimli hale getirebilmek için bir Blockchain altyapısı oluşturdu. Cointelegraph gibi kaynaklara göre bu altyapı, günde 1 milyardan fazla işlemi kaldırabiliyor.

Şirketin yakın zamanda yayınladığı bir duyuruya göre Fransa Merkez Bankası’ndaki göreviyle ön plana çıkan Noyer, artık Setl’ın yönetiminde söz sahibi olacak. Bu duyuruya göre Noyer, “finansal, yasal ve ekonomik yönetim alanlarındaki tecrübesiyle” Setl’ın gelişimine katkıda bulunacak.

Noyer 2003-2015 tarihleri arasında Fransa Merkez Bankası’nın yöneticiliğini yapmanın yanı sıra Avrupa Merkez Bankası’nın başkan yardımcılığını da yaptı. Kendisi ayrıca Fransa Maliye ve Ekonomi Bakanlığı’na bağlı olan Hazine’de görev aldı.

Setl’ın yönetim kurulunda oldukça seçkin isimlerin olduğunu belirtmek gerek. İngiltere Bankası’nın eski üyelerinden Sör David Walker, yine İngiltere Bankası’nın eski başkan yardımcılarından Rachel Lomax bu kurulda yer alıyor.

Kripto para ve Blockchain sektörlerindeki şirketler, bünyelerine oldukça iddialı isimleri katmayı sürdürüyorlar. Bundan birkaç gün önce ErisX adlı bir kripto para borsası, ConsenSys’in kurucusu Joseph Lubin’i kadrosuna kattı.

Bunun yanı sıra başka bir Blockchain şirketi olan Civic, Apple’daki rolüyle tanınan Phillip Shoemaker’ı bünyesine kattı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment