Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fransa/Villeroy: Önceliğimiz Kripto Paraları Regüle Etmek Olmalı

Fransa Merkez Bankası Başkanı François Villeroy de Galhau, Avrupa’nın dijital ve kripto para birimlerini regüle etmek için fazla zamanının kalmadığını ve “önceliğin […] kripto varlıkları regüle etmek” olması gerektiğini söyledi.

Fransa Merkez Bankası Başkanı, salı günü Paris Europlace’te yaptığı açıklamalarda dijital para konusunda gerekli adımları atmamanın, parasal egemenlik bakımından tehdit oluşturabileceğini söyledi.

  • La Tribune’ün aktarımına göre François Villeroy de Galhau, “İster dijital paralarda ister dijital ödemelerde olsun, Avrupa olarak gerektiği kadar hızlı şekilde harekete geçmeye hazır olmalı ya da parasal egemenliğimizin sarsılması riskini göze almalıyız.” açıklamasında bulundu.

  • Merkez Bankası Başkanı, dijital para regülasyonuna ilişkin, “fazla zamanlarının kalmadığını” ve ilgili çalışmaların “gelecek aylarda” uygulamaya konması gerektiğini söyledi.

  • François Villeroy de Galhau, dijital paraların euroya karşı bir tehdit oluşturabileceğini ve bunların kullanımının yaygınlaşmasının, merkez bankasının itibari parasını marjinal konuma itebileceğini belirtti.

Fransa Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Denis Beau, 15 Haziran’da katıldığı webinarda kripto para regülasyonları ile ilgili değerlendirmelerini paylaşarak, “hem inovasyonu hem de finans sisteminin istikrarını destekleyecek deneyim uygulamaları ve regülasyon çerçevesi oluşturmak” için çalıştıklarını söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!