Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fransız Regülatör: Dijital Paraları Düzgün Sınıflandırmak İçin Çok Erken

Merkez bankası destekli dijital para birimleri 2018 yılından beri gündemde olan bir konu. Çin’in başlattığı çalışmalara birçok başka ülke de kendi dijital parasını geliştirmeye başlayarak eşlik etti. Bazı ülkelerin çoktan test aşamasına geçtiği biliniyor ve Fransa da bunlardan birisi konumunda.

Geçtiğimiz haftalarda sürpriz bir açıklama yaparak Dijital Euro için testlerin başladığını belirten Fransız yetkililer şimdi de bu konu hakkında güncelleme paylaştı. Fransa’nın finansal regülatörü AMF tarafından yapılan açıklamada, şu an için dijital paraları ve kripto para birimlerini regülasyona göre sınıflandırmak için çok erken olduğu vurgulandı.

Fransa’dan Kripto Paraları Sınıflandırma Açıklaması

Fransa içerisinde de dünyanın dört bir  yanında olduğu gibi regülasyon eksikliği var. Kripto para birimlerini kapsayacak net bir regülasyon olmaması da dolandırıcıların işini kolaylaştırırken sektöre girmek isteyen kurumsal yatırımcıların da şüphelerini arttırıyor.

Dijital varlığı, kriptografiye bağlı olan ve dağıtık bir cüzdanda bulunan bir varlık olarak tanımlayan Fransız regülatör, dijital para ile elektronik para arasındaki farkı korumanın önemli olduğunu da belirtti. Aslında bu, Fransa’nın dijital paralara sıcak bakmadığını ve kendi piyasaya süreceği Dijital Euro’yu elektronik para olarak gördüğünü gösteriyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment