Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FTX, ABD Enflasyon Verilerinin Açıklanmasının Ardından Erişim Sıkıntısı Yaşadı: CEO’dan Açıklama

Birçok kullanıcı bugün ABD enflasyon verisinin açıklanmasının ardından kripto para piyasasında yaşanan fiyat hareketliliği sırasında kripto para borsası FTX’e erişimde sıkıntı yaşadığını bildirdi.

Bugün Türkiye saati ile 15.30’da ABD enflasyon verileri açıklandı ve hem geleneksel piyasalarda hem de kripto paralarda büyük fiyat hareketlilikleri görüldü. Bitcoin’in fiyatı 22.700 dolardan 21.400 dolara hızlı bir düşüş gerçekleştirirken kullanıcılar yaşanan fiyat hareketliliği sırasında FTX borsasının ara yüzüne erişim konusunda ciddi sorunlar yaşadı.

Bir Twitter kullanıcısının FTX CEO’su Sam Bankman-Fried‘ı etiketleyerek “FTX tekrardan mı çöktü? Yeni bir tarayıcıya geçme zamanı.” paylaşımı yapmasının ardından CEO Twitter üzerinden şu yorumlarda bulundu:

Bunun için üzgünüm. FTX aslında çökmedi ancak web sitesi birçok insan için oldukça sinir bozucu olan otomatik olarak yenilemeyi devreye soktu ve bunun için anlık düzeltmeler yaptı.
Kripto para analiz platformu CoinGlass‘a göre, hareketlilik sırasında kripto para vadeli işlemler piyasasında bir saat içerisinde 110 milyon dolar tasfiye oldu. Bu miktarın 20 milyon doları ise o esnada erişim sorunları yaşayan FTX borsasında gerçekleşti.
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!