Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FTX Alacaklıları “İkinci Kez Dolandırılıyor”: Paralarının Çeyreğini Alacaklar

FTX’in iflas sürecine dair güncellenen belgeler, FTX alacaklısı Sunil Kavuri tarafından paylaşıldı. Belgeler, alacaklıların yalnızca varlıklarının yüzde 10-25’ini geri alabileceğini gösteriyor.

Kavuri, alacaklıların ödemelerini yasal başvuru tarihindeki kripto para fiyatları üzerinden alacağını açıkladı. Bu tarihte, Bitcoin’in fiyatı yaklaşık 16.000 dolardı ve şu anki fiyatların çok altındaydı.

Kavuri, alacaklıların ve müşterilerin bu fiyatlarla geri ödeme yapılması kararının, büyük bir öfkeye yol açtığını belirtti. Kavuri, “Birçok FTX müşterisi, hayat birikimlerinin çalınması nedeniyle hala mental çöküntü, panik atak, boşanma ve intihar düşünceleri yaşıyor” dedi.

Diğer FTX alacaklıları da bu görüşü destekliyor. Bir kullanıcı, “Planın bu kadar geç sunulması mide bulandırıcı” derken, bir başka alacaklı “Neden kanun bizi koruyamıyor?” diye sordu ve FTX’in çöküşünü “dolandırıcılık” olarak nitelendirdi. Bir diğer alacaklı ise “İki kez dolandırıldık, utanç verici” şeklinde tepki gösterdi.

Kavuri ayrıca, Sam Bankman-Fried’ın FTX hizmet koşullarını ihlal ettiğini ve müşteri fonlarını borç ödemek için kullanarak mal varlığı haklarını çiğnediğini savundu. “Hizmet koşulları açıkça FTX müşterisinin dijital varlıkların sahibi olduğunu belirtiyor. Sam, müşteri fonlarını Alameda borçlarını ödemek ve Robinhood hisseleri almak için transfer ederek bu koşulları ihlal etti” dedi.

FTX’in planına itiraz ediliyor

Kavuri ve destekçileri, FTX iflas idaresinin yeniden yapılandırma planına itiraz eden tek taraf değil. Ağustos 2024’te, ABD’den bir iflas süreci denetçisi, planın FTX iflas mülkünün temsilcilerine aşırı yasal koruma sağladığını öne sürerek yeniden yapılanma sürecine karşı çıktı.

Denetçi Andrew Vara, bu tür korumaların benzer durumlarda standart olmadığını belirtti ve “Bu tür bir dokunulmazlık, mahkeme onayı ve denetimine tabi olan mülk profesyonellerinin davadaki korumalarından çok daha fazlasını sağlayacaktır” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!