Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FTX Bitcoin Opsiyon İşlemlerini Açtı

Kripto para borsalarından FTX, Bitcoin için opsiyon işlemlerini başlattı.

İşlemler Başladı

FTX bundan bir ay önce Binance’ten “on milyonlarca dolarlık” bir yatırım almış ve epey popülerlik kazanmıştı. Şirket şimdi opsiyon işlemleriyle Bakkt ve BitMEX gibi şirketlere doğrudan meydan okuyor.

FTX’in dün başlattığı opsiyon işlemlerinin teslimatı nakit parayla yapılıyor (USD). Kripto para yatırımcıları tıpkı vadeli işlemlerde olduğu gibi opsiyon işlemlerinde de marjin kullanabiliyorlar.

Şirketin kurucusu ve CEO’su Sam Bankman-Fried konuyla ilgili bir açıklama yaptı ve opsiyon işlemlerinin kısa süre içerisinde yoğun talep gördüğünü söyledi. The Block tarafından aktarılan bilgilere göre FTX’in opsiyon hacmi, işlemler başladıktan sonraki ilk bir saat içerisinde 1 milyon doları buldu. İlk on iki saat içerisindeyse FTX’te 2 bin civarında sözleşme açıldı.

OKEx ve Bakkt bundan kısa bir süre önce kendi opsiyon işlemlerini başlatmışlardı. Ayrıca CME Group’un da bugün içerisinde opsiyon işlemlerini başlatması bekleniyor. Bunlara ek olarak FTX gibi şirketlerin de sektöre girmesi, kripto para dünyasındaki türev piyasalarının hızla büyüdüğü anlamına geliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment