Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FTX CEO’su, Alameda İle Olan Risk Sermayesi Birleşmesi Haberlerini Yalanladı

FTX kurucusu Sam Bankman-Fried, borsanın Alameda Research ile VC (Risk Sermayesi) birleşmesine adım attığı yönündeki çıkan haberleri yalanladı.

Perşembe günü Bloomberg tarafından yayınlanan bir haberde Sam Bankman-Fried’in yönettiği FTX Ventures ile Alameda Research‘ün Venture Capital (VC) fonlarını birleştireceğine dair bir başlık dikkat çekti. Fakat söz konusu haberden kısa bir süre sonra FTX CEO’su Sam, haberin doğru olmadığını Twitter üzerinden duyurdu.

Sam, haber hakkında yorumlarda bulunduğu gönderisinde “Bu haber bana büyük bir yanlış beyan gibi geliyor” ifadelerine yer verdi. Öte yandan FTX Ventures yetkilisi Amy Wu’da söz konusu birleşme haberinin doğruluğunun olmadığını teyit etti.

Risk sermayesi yatırımlarıyla öne çıkan Alameda, Non-fungible token (NFT) pazarı Magic Eden ve Anchorage Digital dahil olmak üzere bir çok girişimi desteklediği biliniyor. Bunun yanı sıra FTX Venture, ocak ayında söz konusu yatırımlar için 2 milyar dolarlık finansman sağladığını duyurmuştu.

Bloomberg tarafından yayımlanan haberlerin Alameda Research’ün eş CEO’su Sam Trabucco‘nun danışmanlık görevinden ayrılmasının ardından çıkması dikkat çekerken, bazı piyasa yorumcuları tarafından “spekülasyon niteliği” taşıdığı öne sürülüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!