Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried Suçlamaların Düşürülmesi İçin Harekete Geçti

İflas eden kripto para borsası FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried (SBF) kendisine yöneltilen suçlamaların büyük bir kısmının düşürülmesi için mahkemeye başvuruda bulundu.

SBF 8 Mayıs tarihinde ABD New York Eyalet Mahkemesi’ne verdiği beyanda, üçü hariç kendisine yöneltilen suçlamaların tamamının düşürülmesini talep etti. Kurucu, emtia dolandırıcılığı yapmak için komplo kurmak, menkul kıymetler dolandırıcılığı yapmak için komplo kurmak ve kara para aklamak için komplo kurmak suçları için ise herhangi bir itiraz başvurusunda bulunmadı.

SBF’in hukuk ekibi, kurucunun iadesinden sonra ana suçlamalara ek olarak yapılan 5 suçlamanın 4’ünün “uzmanlık kuralını” ihlal ettiğini belirtti. Uzmanlık kuralı kapsamında, bir suçluyu talep eden ülkenin ilgili suçluyu yalnızca iade edildiği suçlardan yargılayabileceği belirtildi. Düşürülmesi talep edilen suçlamaların banka dolandırıcılığı, bireysel banka dolandırıcılığı, siyasi rüşvet ve Çinli bir hükümet yetkilisine rüşvet suçlaması olduğu bildirildi.

Ayrıca ABD’yi dolandırmak için komplo kurmak suçunun da suçlama için yeterli delil sunulmadığı gerekçesiyle düşürülmesi mahkemeye sunulan talepler arasında yer aldı. SBF’in avukatları FTX veya Alameda Research’ün ABD ile ilişikli herhangi bir banka hesabı ile etkileşime geçmediğinin altını çizdi.

Kurucu, ABD’ye iadesi sonrasında yeni suçlamalarla karşılaşmış ve aradan geçen zaman içerisinde itham edildiği yasa ihlali sayısı 13’e çıkarılmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!