Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FTX Riskini Görmezden Gelen Kripto Para Fonunun Başı Büyük Dertte!

FTX’in çöküşünden ağır darbe alan yatırım şirketi, birlikte çalıştığı hedge fonunun “bu borsa risk taşıyor” uyarılarını görmezden geldiğini öne sürdü.

Financial Times’ın (FT) Salı günü Cayman Adaları’nda dosyalanan yasal belgelere dayandırdığı haberine göre kripto hedge fonu Tyr, FTX merkezli suçlamalarla karşı karşıya kaldı. Dosyada sunulan iddialara göre Tyr, yatırım ortağı olan TGT’nin FTX konusundaki uyarılarını görmezden geldi.

TGT cephesi, Tyr’ı FTX iflas etmeden önce 7-10 Kasım 2022 tarihleri arasında borsayla ile ilgili riskler konusunda uyardığını belirtti. Fakat yine iddialara göre Try bu uyarıları görmezden gelmeyi tercih etti. FTX çöküşünden büyük darbe alan TGT, halihazırda tasfiye sürecini tamamlamak ve FTX’e karşı 22 milyon dolarlık bir talepte bulunmak için çalışmalarına devam ediyor.

Hedge fonu TGT geçtiğimiz yıl nisan ayında, Tyr hakkında İsviçre savcılığına kötü yönetim suçu kapsamında suç duyurusunda bulunmuştu. FT’nin konuyla ilgili bilgi sahibi bir kaynağa dayandırdığı haberine göre İsviçre savcısının emri doğrultusunda geçtiğimiz ağustos ayında Try’nin ofisinde arama yapıldı ve bazı kritik belgelere el konuldu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!