Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FTX’e ABD’den 1 Milyar Dolarlık Varlık Satışı İçin Onay Geldi!

ABD’li yargıç, iflas eden kripto para borsası FTX’in 1 milyar dolardan fazla değere sahip yapay zeka hisselerini satma talebine onay verdi.

İflas süreciyle boğuşan ve alacaklılarına geri ödeme yapabilmek için eline geçen her şeyi satmaya çalışan FTX, mahkemeden bir onay daha aldı.

ABD Delaware Bölgesi İflas Mahkemesi Yargıcı John Dorsey, FTX’in yapay zeka şirketi Anthropic’teki yaklaşık %8’lik hissesini satmasına izin verdi. Yargıç, söz konusu onayı vermeden önce alacaklılar ile görüşüldüğünü ve bu doğrultuda karar verildiğini vurguladı. FTX söz konusu satış tamamlandığında yaklaşık 1,4 milyar dolar değerinde kazanç elde etmiş olacak.

Duruşma sırasında açıklamada bulunan FTX avukatı Andrew Dietderic, diğer tüm varlıkların satıldığı gibi bu hisselerin de satılmasının olağan bir durum olduğunu belirtti:

Her şeyi sattığımız gibi Anthropic hisselerini de satıyoruz ve parayı bankaya koyuyoruz. Bay Adler’in müvekkillerinin gelirler üzerindeki hakları ile Anthropic’in elden çıkarılması ve ilgili diğer mülklerin elden çıkarılması arasında hiçbir fark olmadığını düşünüyorum, bunların hepsi ayrıştırılmamış hesaplara giriyor.

FTX, Anthropic’e eski CEO Sam Bankman-Fried aracılığıyla Ekim 2021’de 500 milyon dolarlık yatırım yapmıştı ve şirketin zaman içerisinde büyümesi bu yatırımı 1,4 milyar dolara taşıdı. Anthropic’in en son bildirilen değerlemesi Aralık 2023’te 18 milyar dolara kadar yükselmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!