Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FTX’in Çöküşünden Sonra DeFi Sektöründeki Rekabet Azaldı

Merkeziyetsiz finans (DeFi) sektöründeki pazar payları, çok az sayıda platform arasında paylaşılıyor.

DeFi alanındaki eşten-eşe lending, merkeziyetsiz borsa gibi çeşitli kategorilerdeki paraların büyük kısmı, yalnızca birkaç büyük projeye akıyor.

Kripto para şirketi Gauntlet’in analizine göre DeFi alanındaki en büyük rekabet, merkeziyetsiz borsalar arasında görülüyor. Bu kategorideki pazar payının %54’ü, en büyük dört platform arasında paylaşılıyor.

Merkeziyetsiz türev borsası, lending ve likit staking kategorilerinde ise rekabet çok daha az. Gauntlet verilerine göre likit staking alanındaki pazar payının %90’u, yalnızca dört proje arasında dağılmış durumda.

Gauntlet CEO’su Tarun Chitra, “Bunun ana sebebi, bazı yeni protokollerin güvenlik konusundaki başarısızlığı yüzünden insanların kaliteli projelere kaçıyor olması.” dedi.

Chitra’nın açıklamalarına göre DeFi sektöründe yalnızca risk yönetimini iyi yapan, geçmişte hack saldırısına uğramamış projeler pazar payını büyütebiliyor.

FTX’in çöküşü, birçok yatırımcının kripto para platformlarına olan bakışını etkiledi. DeFiLlama verilerine göre DeFi platformlarına gönderilen kripto paraların toplam değeri bundan yaklaşık iki yıl önce 179 milyar dolarken, günümüzde yaklaşık 46 milyar dolara geriledi.

Blockchain araştırma firması Messari’nin verilerine göre geçtiğimiz son 180 gün içerisinde yalnızca yaklaşık 30 tane DeFi projesi 1 milyon dolardan fazla gelir elde etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!