Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FTX’in Kurucusunun Ailesi, Haklarındaki Davanın Düşmesini İstiyor

FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried’ın ailesi, haklarında dolandırıcılık işlemlerine karıştıkları iddiasıyla açılan davanın düşmesini talep ediyor.

Joseph Bankman ve Barbara Fried’ın avukatlarının iddiasına göre FTX ve Alameda Research, “davalıların oğlunun, Borçlu tarafa ait kuruluşların kurucusu ve yöneticisi olduğu gerçeğinden faydalanmaya” çalışıyor.

Yapılan savunmaya göre Sam Bankman-Fried’ın ailesi, bu kuruluşlarla temasa geçmiş olmakla birlikte bunlarda herhangi bir şekilde yöneticilik yapmadı.

FTX, dolandırıcılık işlemlerine ve diğer usulsüzlüklere dahil oldukları iddiasıyla Eylül 2023’te Bankman-Fried’ın ailesine dava açmıştı.

Açılan davada, “Bankman ve Fried, Bankman-Fried’ın ebeveynleri olarak FTX içerisindeki nüfuzlarını doğrudan veya dolaylı olarak kendilerine milyonlarca dolar almak için kullanmıştır.” dendi.

Davalı taraf, Bankman’ın Alameda’yı bir “aile işletmesi” olarak lanse ettiğini öne sürerken, Bankman ve Fried ikilisi, Bankman’ın ailevi ilişkilerinin kendisini Alameda’nın veya FTX US’nin fiilen yöneticisi yapmadığını savunuyor.

Davada ayrıca Bankman ile Fried’ın kendi kariyerlerini ve sosyal statülerini ilerletmek için FTX adına Stanford Üniversitesi dahil olmak üzere çeşitli kurumlara on milyonlarca dolar bağış yaptırmaya çalıştığı iddia edildi.

Ailenin avukatları, Bankman ile Fried’ın bu bağışlardan “tanımlanmamış bir fayda” sağlamadığını, dolayısıyla bu iddiaların yasal açıdan öneminin olmadığını savunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!