Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

G7’den Dijital Para Uyarısı: Mevcut Sistemi Tehlikeye Atabilirler!

G7 bünyesindeki özel bir ekip, son zamanlarda epey popülerleşen sabitkoinler (stablecoin) ile ilgili yeni bir rapor yayınladı.

G7 üyesi ülkelerin maliye bakanları ve merkez bankaları tarafından gelen özel istek üzerine yapılan bu araştırmada kripto paralarlala ilgili ilginç notlar paylaşıldı.

Sabitkoinlerin Geleceği

G7 ekibi tarafından yapılan araştırmalara göre gitgide daha fazla kişi tarafından kullanılan sabitkoinlerin belli başlı avantajları olduğu gibi çok ciddi dezavantajları da var.

Sabitkoinlerin özellikle kullanım konusunda belli başlı kolaylıklar sağlayacağını düşünen yetkililer, bu tarz projelerin yine de henüz yeteri kadar olgunlaşmadıklarını düşünüyorlar. Konu hakkında yayınlanan rapordan bir kesit şu şekilde:

Bahsi geçen yasalar ve regülasyonlar ile ilgili sorunlar çözülmediği sürece hiçbir sabitkoin projesine onay verilmemeli.

Sabitkoin ve Kripto Para

G7 ekibi tarafından yapılan araştırmada kripto paralarla sabitkoinler arasındaki belli başlı farklara da değinildi.

Bu araştırmaya göre kripto paralar özellikle ödeme işlemlerinde henüz tam anlamıyla başarılı olamadılar. Sabitkoinler ise bu konuda çok daha iyi durumdalar. G7’ye göre insanlar sabitkoin kullanarak çok daha ucuz ve hızlı bir şekilde işlem yapabiliyorlar.

Ne var ki sabitkoinlerin bu alanda kullanışlı olmaları, tüm sorunların çözüldüğü anlamına gelmiyor. Çünkü G7’ye göre bu tarzdaki dijital paralar para aklamak, terör örgütlerini finanse etmek, vergi kaçırmak gibi çeşitli suçlar için kullanılabiliyorlar.

Sabitkoinlerin kendince iyi ve kötü yanları olduğunu vurgulayan G7, bu dijital paraların büyük bir potansiyele sahip olduğunu da belirtiyor. Öyle ki yayınlanan rapora göre bu sabitkoinler küresel çapta kullanılmaya başlarlarsa, mevcut finans sistemine doğrudan rakip olabilirler.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment