Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

G7, Stablecoin Regülasyonlarında Standardı Yüksek Tutuyor

Dünyanın en büyük yedi ekonomisini temsil eden maliye bakanlarına göre stablecoinlerin regülasyon sırasında, geleneksel finans sektöründeki standartların aynısı izlenmeli.

G7 maliye bakanları, TerraUSD (UST) krizinin ardından bir bildiri yayımlayarak, kripto para sektöründe suç gelirlerinin aklanmasıyla mücadele kapsamında daha çok çalışma yapılması, buna ek olarak kripto para kuruluşlarının rezervlerine dair daha şeffaf olunması gerektiğini belirttiler.

Dün paylaştığımız bir haberde, G7 maliye bakanlarının kripto para regülasyonlarını hızlandırması için Finansal İstikrar Kuruluna (FSB) çağrıda bulunduğunu belirtmiştik.

G7 tarafından yayımlanan bildiride, “G7, global stablecoinlerin regülasyonunda standardın yüksek tutulması konusunda kararlıdır.” ifadesi yer aldı.

G7 bakanları, özellikle stablecoinleri desteklemek için kullanılan dayanak varlıkların bildirimi konusunda daha çok çalışma yapılması gerektiğini vurguluyor.

Bildiride ayrıca Mali Eylem Görev Gücü (FATF) tarafından, suç gelirlerinin aklanması ile mücadele kapsamında hazırlanmış seyahat kuralının (travel rule) uygulanması için de çağrıda bulunuldu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!