Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Galaxy Digital: Bitcoin Ağındaki Enerji Tüketimi Kabul Edilebilir Durumda

Galaxy Digital, Bitcoin’in enerji tüketimi üzerine bir rapor paylaştı. Şirket, Bitcoin ağında görülen enerji tüketiminin kabul edilebilir olduğuna inanıyor.

Milyarder Mike Novogratz’ın CEO’su olduğu Galaxy Digital, hazırladığı raporda Bitcoin’in şeffaf yapısı sayesinde ne kadar enerji tüketimi yaptığının tahmin edilebilir olduğunu belirtiyor. Bitcoin’i bu konuda kıyaslamak için ise altın ve bankacılık sektörüne başvuruyor.

Enerji tüketimleri ne durumda?

Rapora göre, Proof-of-work (PoW) mekanizmasıyla çalışan Bitcoin yılda tahmini 113,89 TWh kadar enerji tüketiyor. Şirket, değerlerin net anlaşılması için küresel yıllık enerji arzının yılda yaklaşık 166.071 TWh, küresel elektrik üretiminin ise yılda yaklaşık 26.730 TWh olduğunu belirtiyor.

Bankacılık sistemi elektrik tüketimine dair tam bir rapor vermediğinden Galaxy Digital; bankacılık veri merkezleri, banka şubeleri, ATM’ler ve kartların bağlı olduğu veri merkezlerindeki elektrik tüketimini baz alarak hesaplama yaptığını söylüyor. 

Bu dört temel faktörlerle hesaplama yapıldığında bankacılık sektörü için tahminen yıllık 238,92 TWh oranında bir enerji tüketimi çıkıyor.

Altın endüstrisi için de hesaplama yapan şirket, Dünya Altın Konseyinin (WGC) sera gazı emisyon verilerine başvuruyor. Bu veriler ışığında şirketin altın enerji tüketimi için ulaştığı ortalama yıllık değer, 240,61 TWh şeklinde.

Bankacılık sistemi, altın ve Bitcoin’in tahmini yıllık ortalama enerji tüketim grafiği

Galaxy Digital, Bitcoin ağının önemli miktarda enerji tükettiğini inkar etmenin mümkün olmadığını belirtiyor ancak bu enerji tüketiminin Bitcoin ağını güçlü ve güvenli yaptığını söylüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!