Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Galaxy Digital Bitcoin Vadelilerine Yatırım Yapacak Bir ETF Başvurusunda Bulundu

Kripto para sektöründe faaliyet gösteren yatırım şirketi Galaxy Digital, doğrudan Bitcoin (BTC) yatırımı yapmayıp Bitcoin vadeli sözleşmelerine yatırım yapacak bir borsa yatırım fonu kurmak için Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonuna (SEC) başvuruda bulundu. 

  • Galaxy Bitcoin Strategy ETF adlı borsa yatırım fonu, Bitcoin vadeli işlemlerine ve bunları baz alan daha farklı enstrümanlara yatırım yapacak şekilde tasarlandı.

  • Onay alınması halinde Kanada’da listelenmiş borsa yatırım fonlarına ve Emtia Vadeli İşlemler Komisyonuna (CFTC) kayıtlı borsalarda yer alan, standardize edilmiş ve nakit uzlaşmalı Bitcoin vadeli işlem sözleşmelerine yatırım yapılabilecek.

  • Bu yatırımların, fonun Cayman Adalarındaki bir alt kuruluşu aracılığıyla yapılması planlanıyor. Galaxy Bitcoin Strategy ETF’te doğrudan Bitcoin’e yer verilmeyecek.

  • Galaxy Digital’ın tasarladığı borsa yatırım fonu, Bitcoin vadeli sözleşmelerine yatırım yapacak olması bakımından geçtiğimiz haftalarda VanEck ve Invesco gibi kuruluşların hakkında başvuruda bulunduğu ETF’lere benziyor.

  • SEC Başkanı Gary Gensler, Yatırım Şirketleri Yasası uyarınca yapılan bu başvuruların yatırımcılara “koruma sağlayabileceğini” belirtmiş, bilhassa CME’deki Bitcoin vadeli sözleşmelerinin ötesine geçmeyecek ETF’ler için yapılacak başvuruları merakla beklediğini söylemişti.
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!