Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Galaxy Uyardı: Fransa, Durov’dan Sonra Telegram Altcoin’ini mi Hedef Alacak?

Galaxy araştırmacılarına göre Telegram CEO’su Pavel Durov’un başına gelenler, başkalarının da başına gelebilir.

Galaxy Research araştırmacıları, hükümetlerin uzun süredir kriptografiye karşı düşmanca bir tutum sergilediğini belirtti.

Telegram’ın The Open Network (TON) blockchain’iyle yakından bağlantısı, bu olayın kripto para dünyasında da büyük ses getirmesine yol açtı.

TON projesiyle bağlantısı var mı?

Galaxy Research araştırma müdürü Alex Thorn, “Pavel’e yönelik suçlamaların TON ile ya da Telegram’ın TON entegrasyonuyla ne ölçüde bağlantılı olduğu bilinmiyor” dedi.

The Open Network’ün kendi kripto parası olan TON, Durov’un Paris yakınlarındaki havalimanında gözaltına alınmasının ardından yüzde 15’ten fazla değer kaybetti.

Thorn, “‘Dolandırıcılık’ veya ‘kara para aklama’ ile ilgili bazı suçlamaların, Telegram’ın TON entegrasyonu veya TON’un yasa dışı faaliyetlerde kullanılmasıyla ilgili olması mümkün” diye ekledi.

Fransa, TON’u da hedef alabilir

TON ağında global çapta 350’den fazla validatör bulunuyor. Ancak bunlardan kaç tanesinin Telegram ile doğrudan bağlantısının olduğu bilinmiyor.

Galaxy Research araştırmacılarına göre Fransa’nın veya başka bir devletin Durov’un ardından TON projesini hedef alması halinde TON’un buna ne kadar dayanabileceği belirsiz.

Araştırmacılar, TON fiyatının büyük ölçüde Telegram ile olan bağlantısına dayandığını vurguladı. TON’un Telegram ile bağından veya hedef gösterilmekten ne kadar kaçınabileceği, bu blockchain’in ne kadar merkeziyetsiz olduğuna bağlı olacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!