Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Game Of Thrones Bölümlerinin Sızdırılmaması İçin Bitcoin Teklifi

Geçtiğimiz haftalarda Crypto Coins News’in yaptığı habere göre kötü niyetli hackerlar Game of Thrones‘un yapımcı firması HBO’yu, Bitcoin ile fidye talep ederek şantaj yaptılar. Şantaj için kozları, 1,5 terebayt boyutundaki şirket verisiydi. Bu verinin içinde HBO’nun en popüler dizilerinden Game Of Thrones’in henüz yayınlanmamış bölümleri de mevcuttu.

6 Milyon Dolarlık Bitcoin Talep ettiler

31 Temmuz tarihinde gerçekleşen bu olayda, o günün kuruyla 6 milyon $’a eş Bitcoin talep eden hackerlar bu talebin gerçekleşmemesinin ardından 3-4 GB’lık veriyi açığa çıkarttılar. İçeriğinde ise yöneticilerin şifreleri, e-posta adresleri ve farklı hassas veriler yer almaktaydı.

HBO bu hack olayını kabul etti ve konu hakkında araştırmaların güvenlik uzmanları ve polislerle iş birliği sağlanarak devam ettiğini belirtti.

Bir bilgi işlem departmanı çalışanın ifşa edilen e-postalarından birinde hackerlara 250,000$ karşılığında bekleme süresinin arttırılmasının talep edildiği açığa çıktı.

Bu e-posta yetkili bir HBO çalışanı tarafından gönderilmişti ve içeriği şu şekildeydi.

“Tarafımıza iyi niyet gösterisi olarak, 250.000$’lık ödemeyi gerekli Bitcoin işlemlerini tamamlayıp olabildiğince hızlı şekilde tarafınıza yapmaya hazırız.”

Konu ile ilgili raporlara göre HBO bu ücreti gerçekten ödemeyi planlamıyor sadece suçluların yakalanması için yem atmayı hedefliyordu.

HBO İlk Değildi

Hackerlar, sene içerisinde 12-15 milyon $ değerinde şantaj yapıyor, organizasyonları bu şekilde taciz ediyor. HBO ise hackerların 17. kurbanları ve ödemeyi reddeden 3. şirket.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment