Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

GameStop’ın Beta Testini Gerçekleştirdiği NFT Pazar Yeri Resmi Olarak Yayında

ABD merkezli oyun satıcısı GameStop, NFT dünyasına resmen giriş yaptı. Şirketin NFT pazar yeri Ethereum (ETH) katman-2 ölçeklendirme çözümü Immutable X’te resmi olarak başlatıldı.

Video oyun mağazalarının popülaritesi düşüşte ancak NFT’ler oyun endüstrisinde önemli bir rol almaya devam ediyor. Bu yeniliği göz ardı edemeyen şirketler ise vakit kaybetmeden sektördeki yerini alıyor. Popüler oyun satıcısı GameStop’da sektöre Ethereum katman 2 üzerinden nihayet giriş yaptı.

GameStop’un NFT pazarı, diğer web3 oyunlarına ek olarak Gods Unchained, Guild of Guardians ve Illuvium gibi Immutable X oyunları için varlıklar sunacak. Tüm işlemler ücretten muaf tutulacak. Immutable X’in arkasındaki şirket olan Immutable, oyun odaklı yeni bir NFT pazarı oluşturmak için şubat ayında GameStop ile ortaklık kurmuştu. Immutable, bu yılın mart ayındaki verilere göre 2,5 milyar dolarlık bir piyasa değerine sahipti.

Immutable X’in kurucu ortağı konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

GameStop NFT Marketplace’in sunulan bu lansmanı, oyuncular birinci sınıf deneyimi sürdürürken, geliştirilmekte olan en iyi web3 oyunlarından daha fazlası olan milyonlarca ek NFT’ye erişim sağlayabileceğimiz anlamına geliyor.

GameStop geçtiğimiz eylül ayında FTX ile bir ortalık duyurmuştu. FTX ile yapılan iş birliğinin yeni e-ticaret ve çevrim içi pazarlama girişimleri için yapıldığı ve bazı mağazalarda FTX hediye kartları satılacağı belirtilmişti. FTX, 31 Ekim tarihinde söz konusu ortaklığa dair Twitter üzerinden bir gönderi paylaştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!