Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Gartner Firması: Blockchain, 10 Yıl İçinde Birçok Sektörü Değiştirecek

Bilgi teknolojileri firması Gartner, Blockchain teknolojisi ile ilgili olarak bir rapor hazırlarken, kullandığı ifadeler ile dikkat çekti.

Yapılan araştırmada konuşan Gartner yöneticisi David Furlonger, birçok CIO ile röportaj yaptıklarını ve onların fikirlerini aldıklarını söyledi. Blockchain teknolojisinin önümüzdeki üç sene içerisinde ciddi. bir çıkış yapmasının mümkün olduğunu ifade eden Gartner yöneticisi, konuyla ilgili olarak ise şunları söyledi:

”Şu anda Blockchain teknolojisinin kendi işlerine tam olarak ne yapacağı konusunda pek emin olmasalar da, Gartner olarak görüştüğümüz CIO’ların yüzde 60’ı, önümüzdeki üç yıl içinde Blockchain ile ilgili bir seviyede iş yapmayı planlıyor. Ancak elbette şu anda Blockchain konusunda alt yapı yetersizliği ve regülasyon sıkıntıları, bu alanda CIO’ların elini kolunu bağlayan bir detay olarak dikkat çekiyor.”

Bankacılık sektöründe yüzde 18’lik bir oranda gelecekte Blockchain temelli sistemlere geçileceğini ifade eden yetkililer, aynı zamanda yüzde 15’lik ek bir kesimin de, gelecek iki yılda bunu yapacağını söyledi.

Gartner, araştırmasının sonuç kısmında ise, Blockchain teknolojisinin birçok sektörü önümüzdeki on yıl içerisinde ciddi oranda değiştireceğini ifade etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment